lunes, 13 de abril de 2020

Newtral censura a Atzeneta Media

¡Hola, estimats lectors! Estos dies aünque no estem publicant molts articles en el periòdic com a tal, lo que estem fent es compartir molta informació d'altres mitjos important sobre el COVID-19, el confinament i la situació actual en general, en la nostra pàgina de Facebook.

Ahir, la plataforma ens va notificar l'eliminació de una publicació en la nostra pàgina. Compartiem un article que parlava del diòxid de cloro (MMS/CDS), un medicament que la Agencia Europea del Medicamento ha aprobat per a curar la esclerosis lateral amiotròfica (ELA) i que s'està investigant que puga ser la cura del nou coronavirus (COVID-19).

La raó per la que ens retiraven la publicació es que el mig de comunicació privat Newtral havia notificat a Facebook que esta publicació contenia informacions falses (Sense contrastar-ho amb arguments ni fonts). Açò es directament CENSURA (¡En tot cas prohibida en la Constitució Espanyola!)

Açò és com el Ministerio de la Verdad de la novel.la "1984" de George Orwell. Bueno, no. En la novel.la de Orwell el Ministerio de la Verdad era per lo menys una entitat pública (que no te més dret a censurar), però açí diréctament es un mig privat. Un mig privat com cualquier altre periòdic, com el nostre periòdic podria ser, diguent als altres mitjos lo que es veritat o no, lo que està bé o no. I es que si per lo menos fera recomanacións, però directament et CENSURA. I açò no passa només en mitjos de comunicació sino en perfils de particulars també.

Jo açò ja me ho esperava perquè ahir que m'ho van censurar per la vesprada, per el matí vaig vore ja que alguns usuaris de la plataforma es queixaven de que els havien eliminat publicacions e inclús vaig vore a 'youtubers' i personatges públics denunciant-ho. Però per a que havaja arribat a un mig xicotet i de poble com el nostre vol dir que l'eliminació de publicacions està siguent massiva, per lo menys a Espanya.

Newtral es un "periòdic" digital especialitzat en el fact-cheking i una productora audiovisual que produïx els programes de laSexta "El Objetivo" i "Donde estabas entonces". Es una empresa tant important que no té ni articul propi de Wikipedia. I la fundadora i directora es la "periodista" Ana Pastor, dona del "periodista" Antonio Garcia Ferreras. Pastor va conseguir el programa després d'haver-se casat amb Ferreras i de que este arribe a director de laSexta.

Entenem que Newtral no té el dret a decidir quines informacions son verdaderes i quines no i sobretot no té dret a CENSURAR-LES. Es un mig de comunicació privat com cualquier altre. Per als que encara pensen que açò es una crisi sanitària ¿Com ajuda la CENSURA directa a lluitar contra una enfermetat? Açò no es trata d'un virus, açò es trata dels nostres drets i llibertats, que ens estàn arrevatant: No podem eixir de la nostra casa, no podem circular lliurement, no tenim dret a la lliure reunió, no tenim dret a la manifestació, ens poden forçar a fer lo que vullguen, ens poden tancar a la força en les anomenades "Arques de Noé" al.legant que som "positius asitomàtics" (cosa que no podem comprovar), estem geolocalitzats, hi han helicòpters fent vigilàncies i lo que faltava: S'ha acabat la nostra llibertat d'expressió.

¿Però, realment poden llevar-mos els nostres drets? No, així ho diuen la Constitució Espanyola, la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides i tots els tratats de drets que existeixen. No ens poden llevar drets fundamentals, pues aquestos tratats estàn molt per damunt d'un simple decret.

¿Entonces que? Tindrem que fer algo per a recuperar els nostres drets i llibertats ¿no?

Miquel Ruiz Ferri (Director d'Atzeneta Digital)

Firma per a que la vacunació siga sempre lliure, voluntària i més transparent. Firma fent click açí.

Foto original: Periodista Digital / Editada per: Atzeneta Media

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El mercat torna al seu lloc habitual

El mercat del poble tornarà a ser montat en el seu lloc de sempre, en el carrer entre la Geladeria 'El Pont' i el parc 9 d'Octu...