sábado, 27 de junio de 2020

Atzeneta en estiu

Este artícle anava a titularse "Atzeneta torna a la normalitat" i volía publicar-lo a principis de maig, ja que per entonces vaig observar que la gent va començar a eixir molt per el poble i a passejar, sense respetar distàncies, sense mascarilla... Tots alegres i feliços, vaig vore més gent que mai en els carrers del poble, en la serra i en els alrededors, pareixía que ja havíem dixat arrere esta pesadilla.

Però entonces va vindre la suposta "obligatorietat de la mascarilla", que com sabem en realitat no ho és ja que el Boletín Oficial del Estado (BOE) recull que es obligatòria sols en els llocs on no es puga garantitzar la distància mínima de seguretat de 1.5 metros. En pràcticament tots els llocs es pot garantitzar ixa distància. En pràcticament ningún lloc es obligatòria realment. Ademés el Tribunal Supremo va dir que cualquiera que note la mínima molèstia, sense tindre que acreditar que sufrix una enfermetat respiratòria ni res, podrà llevarsela i no podrà ser multat.

Però la gent que soles mira la tele, ahí està a finals de juny, en la calor ja açí, en mitad del carrer en mascarilla. Açò provocara molts marejos, desmais, falta d'oxigenació, acificació del cos (en els entorns ácids són on es desarrollen els cáncers) i un nou tipus d'hipòxia anomenada hipòxia muda. I ahí estem, aünque els metges diguent que es molt difícil trobar-se en un contagiat a día de hui, aünque la Organització Mundial de la Salud diga que es "molt inusual" que els malalts assintomàtics contagien, ahí esta la gent portan mascarilla baix el sol abrasador de l'estiu, i recordant al resto de la gent que continuem dins d'esta pesadilla creada per els mitjos de manipulació de masses.

Però en mascarilla o sense mascarilla lo que es cert es que per fi comença l'estiu i la gent ja està un poc més alegre. Ja ixim a sopar, a fer-se gelats, els xiquets a jugar i a pegar voltes per el poble per la nit sense bozal. L'histèria col.lectiva ja va passant, les piscines ja van obrint-se i els gelats ja van consumint-se. L'alegría torna al poble, i poc a poc, la normalitat, no la maldita "nueva normalidad", jo vull que torne i tornarà la verdadera normalitat.

Per això, desde Atzeneta Digital vos desitjem un molt feliç, alegre i tranquil estiu. I sobretot, un estiu sense mascarilla.

Miquel Ruiz Ferri

Fotos: Google Maps i Portal de tu Ciudad / Imatge editada per Atzeneta Media

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El mercat torna al seu lloc habitual

El mercat del poble tornarà a ser montat en el seu lloc de sempre, en el carrer entre la Geladeria 'El Pont' i el parc 9 d'Octu...