lunes, 28 de octubre de 2019

2-2: Empate del Atzeneta UE contra el Novelda C.F.

Ahir a les 5 de la vesprada es va enfrentar el Atzeneta UE al Novelda C.F. en el camp de fútbol La Magdalena en Novelda (Comarca del Mig Vinalopó, Alacant). Després d'un enfrentament emocionant, intens i molt renyit el partit va acabar amb dos gols del Novelda C.F. (en els minuts 23 i 68) i dos gols del Atzeneta UE. El primer gol del Atzeneta el va marcar el premiat Alex Chico en el minut 45+1 i el segon Lolo Ivars en el minut 49. Un gran empat. Un partit amb dos guanyadors i dos aficions contentes.

La imagen puede contener: 3 personas, personas practicando deporte y exterior

Alex Chico, que va marcar ahir un gran gol en el minut 45+1 tindrá que anar a replegar el premi Golsmedia Sports a millor delanter del Grup VI de la Tercera Divisió a Paterna. Si vols coneixer tots els detalls, el día i l'hora fes CLICK AÇI per a llegir la noticia completa.

Atzeneta UE 2-2 Novelda C.F. - Foto: Vive El Fútbol Regional - Text: Miquel Ruiz Ferri

domingo, 27 de octubre de 2019

El premi Golsmedia 2019 a Alex Chico com a millor delanter li será entregat en Paterna

El passat día 11 d'octubre informavem açi de que el jugador del Atzeneta UE Alex Chico había guanyat el premi Golsmedia 2019 a millor delanter de la Tercera Divisió Grup VI (LLEGIR NOTICIA). Pos hui hem sabut on tindrá que anar el jugador a replegar el premi, on s'entregarán els Premis Golsmedia 2019. El poble elegit ha segut Paterna, situat a cinc kilòmetres al noroest de València en la comarca de l'Horta Oest i que compta amb 70.000 habitants; i el recinte elegit ha segut el Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna que podeu vore en la siguient imatge:

El Gran Teatre Antonio Ferrandis Paterna

L'entrega de la IX Gala de Premis Golsmedia Sports en Paterna es fará el día dilluns 18 de novembre a les 19:00h. Eixe día será el que Alex Chico, jugador del Atzeneta UE, tindrá que anar a Paterna a replegar el premi com a millor delanter. Açi podeu vore una imatge del interior del teatre, un teatre al que els habitants del poble li tenen molt d'apreci:


Foto 1: Ajuntament de Paterna - Foto 2: UPV - Text: Miquel Ruiz Ferri

sábado, 26 de octubre de 2019

Continua cercada la mitad del párking municipal

Ja fa temps que la part de baix del Parc 9 d'octubre (a l'altra part de la carretera), es va cobrir i aplanar i es va habilitar com a aparcament públic. I així va estar hasta que fa uns pocs anys algú va cercar la mitad de la superfície (aproximadament). Hi ha qui diu que el que ho ha fet era perquè te dret perquè li perteneix eixe terreny.


El problema es que eixe terreny cercat linda amb el terreny municipal i ja que el vallat te un aspecte d'haver segut col.locat provisionalment es pot deduir que no ha hagut acord entre les parts per deslindar-ho. O siga que s'ha vallat de forma unilateral.


La llei diu que en cas de que es confundixquen els lindes, per la raó que siga, els interessats deurán tornar a marcar-los, be siga per acord entre ells, be siga acudint al jutgat en cas de que no poguen arribar a un acord. Del aspecte provisional de la valla es pot deduir que això no s'ha fet. Ademés pareix imposible que linde real coinsidixca amb el marcat per la valla perquè invadix el curs del riu com es pot vore a simple vista.


Ademés recientment s'han traslladat els contenedors dins del terreny vallat... ¿Vol dir això que cada volta que algun veí del poble va a tirar la basura invadix una propietat privada? 


Que conste que no dic tot aço amb la intenció de enfadar a ningú sino amb la intenció d'obrir un debat amb un problema que ens afecta a tots (ja que no podem aparcar en lo que abans era l'aparcament públic) i que un dia o altre es tindrá que solusionar, en benefici de tots.

Fotos i text: Miquel Ruiz Ferri

martes, 22 de octubre de 2019

Colaboracions: Si vols, per José Miguel Ruiz Valls


La fam es el problema mes urgent que te l'humanitat; fins al punt de que mentres escric açò, mentres ho lliges, algú esta morint de fam. El problema de la fam tindria que abordar-se abans que cualquier altre problema. Mentre continuem sense fer-ho ¿Quin sentit te el "dret a la vida"?

¿Saps quina es l'enfermetat que mes morts evitables causa en el mon? Sense dubte, la fam... ¡La medicina que la cura es, sense dubte, la mes barata que existix!.. La fam es el problema que causa tots els demés problemes que hi han en el mon: Mata el cos de qui la sufrix i "mata l'alma" de qui la consentix -El deshumanitza-.

La imagen puede contener: una persona
La fam es un problema del que no es pot culpar a Deu, pos si ell va fer el mon, nosaltres el repartim i, salta a la vista que no ho varem fer be. La solució no pot ser "rogar a Deu" pos, aunque Ell creara mes riquesa, ¿no tornaríem a repartir-la igual?.. La fam no es conseqüència de la falta de recursos sino d'un mal repartiment. No hi ha mes.


Pero tranquil, no dic tot açò per fer-te sentir mal. Ja se que tu no pots anar al Congo o a Sudán, a portar-los un sac de creïlles. Ni tu ni jo podem fer-ho, pero si que podem exigir als nostres governs que ho fagen, i els nostres governs poden exigir a la ONU que pose fi a la fam en el mon i la ONU pot exigir-mos, a tots, que respetem el "dret a la vida"... ¿Poden unir-se contra el canvi climàtic i no contra la fam? Jo no ho crec. Jo crec just el contrari, que si poden unirse per lluitar contra el clima també poden unirse per lluitar contra la fam.

Si no hi ha fam, no hi ha immigració ilegal ¿Quí emigraria poden viure en la seua terra? Si no hi ha fam no hi ha esclavitud ¿Quí acceptaria un treball basura tinguent assegurada la supervivència?.. No hi hauria mendigos, tampoc limosnes... Si es veritat això de "un home, un vot", significa que tots som amos del món per igual i que tots debem recibir una compensació d'aquells que extrauen les riqueses del mon, com el petroli. Una renta mínima vital per a tots, assegurada per la ONU, amb càrrec a qui es lucren amb els recursos de tots... ¿No es just? 

I encara podem anar un pas més, i exigir als nostres governs que exigisquen a la ONU que prohibisca les armes de guerra... ¡La festa que faríem amb tots ixos diners!.. ¿Saps lo que consumix un portaavions?.. ¿I lo que contamina?.. ¿Poden unir-se tots per a prohibir el fum i no per a prohibir les armes fumejants?.. Jo no ho crec, per això exigisc... ¡Disme incrèdul si vols!

"Tant si creus que pots, com si creus que no, estás en lo cert"

José Miguel Ruiz Valls

Els dos llibres de José Miguel Ruiz Valls "Todo Tiene Una Razón" i "Todo Al Revés" estan disponibles a la venta en "culturAtzeneta", la página d'Atzeneta Digital per promocionar els llibres escrits en el poble per escritors del poble. Pots accedir fent CLICK AÇÍ.

sábado, 19 de octubre de 2019

Les protestes contra la sentencia al "procés" arriben a València


Cientos de manifestantes se concentraron ayer en el centro de València por los presos.

El dilluns coneixiem la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes catalans que portaven mes de dos anys en presó preventiva. La major condemna ha segut a 13 anys de presó per al ex-vicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras per según el Suprem "sedició" i "malversació". La menor condemna de presó als processats ha segut per als activistes Jordi Sánchez (Asamblea Nacional Catalana) i Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) a 9 anys per "sedició". Teniu tota la informació en el nostre article que podeu llegir fent CLICK AÇI. Desde el dilluns a Catalunya han hagut moltes i multitudinaries protestes en contra d'una senténcia que califiquen de "injusta" i "vengativa".

Fora de lo que molta gent puga pensar les protestes no s'han quedat només en Catalunya sino que han hagut manifestacions en moltes capitals espanyoles en solidaritat amb les protestes catalanes i demanan la lliberació dels "presos". Una de les capitals a les que ha arribat es a la capital de la nostra próvincia, València, on ahir mes de 700 manifestants varem protestar en els carrers Colóm, Xàtiva i Sant Agustí. També front a la Delegació del Govern en València. Una multitudinaria manifestació en la capital valenciana demanant la lliberació i solidaritzanse amb els catalans. Varen tindre inclús que intervindre els antidisturbis de la Policia Nacional.

La sentència als líders independentistes no sols afecta als condemnats, aquesta sentència senta un perillós precedent d'una interpretació molt dura i restrictiva en llibertats del códic penal. Igual que s'han penat les manifestacions a les que alentaven Òmnium Cultural i ANC per el mateix motiu també es podrá penar en tan altes penes de presó altes tipus de reivindicacions com protestar contra els deshaucis, els abusos bancaris, les retallades, la ley Mordaça o la Reforma Laboral. Protestes contra lo anteriorment mencionat, actes totalment legítims es podríen condemnar amb la mateixa excusa que als líders independentistes, lo que suposa una gran retallada en les llibertats i els drets civils de tot els espanyols, no sols dels catalans. Per aixó, entre altres coses, gent de tota Espanya s'ha sumat a les reivindicacions.

Per aixó ahir en València mes 700 persones protestaven contra esta retallada en llibertats i demanaven la lliberació dels presos i es solidaritzaven amb les protestes catalanes. Molt prop d'on vivim. Els manifestants a Catalunya no demanen la independència, cosa en la que es pot o no estar d'acord, demanen la lliberació d'uns presos que segun ells están "injustament encarcelats" i que com he dit antes senten un perillós precedent en la jurisprudencia de la nostra democracia. Tots els que es queixen de la "violència" contra el mobiliari públic en els carrers de Barcelona i ahir també en València que sapien que hi ha una forma molt fácil de acabar amb esta "violència", la solusió no passa per les carregues policials ni per usar pilotes de goma i traure-li un ull a un manifestant, es tan simple com: lliberar als presos.

Si lliberen als presos la violència, les carreteres tallades etc acaben en el moment, ja que es lo únic que demanen, no l'independència.

Foto: Protestes del día 18 en Valencia (Levante EMV) - Text: Miquel Ruiz Ferri 

Javi Salero: El nou fitxatge de David Albelda per al Atzeneta UE

El Atzeneta UE ha asumit hui una derrota contra el Paterna C.F. amb un 1-2 en el marcador. Aixi i tot el premiat (amb el premi Golsmedia 2019 com a millor delanter del grup VI de la tercera divisió. Click açi per a LLEGIR NOTICIA) Álex Chico ha conseguit marcar un gran gol en el minut 55. Ademés de que el Atzeneta UE ha recibit menys amonestacions (2) a comparació de les 5 del Paterna C.F. El partit s'ha jugat en El Regit hui.

Pero també hi han bones noticies per al Atzeneta UE. Es trata del fitxatge estrel.la de David Albelda per al equip. Es el cas de Javi Salero que substituirá a Iván Bazán. Salero es un centrocampista ofensiu que ve del CF La Nucía on va a aconseguir muntar al equip a Segona Divisió (B). Javi es un experimentat jugador que ha passat per equips com el Alacant C.F. o el Ontinyent C.F. Ha tengut molta experiencia en Segona Divisió B pero també en Segona "A".

La imagen puede contener: una persona, sonriendo, texto

Foto: facebook.com/atzenetaue - Text: Miquel Ruiz Ferri

viernes, 18 de octubre de 2019

Imatges de la sequia El Port despres del destaponament

El día 15 d'octubre varem grabar les imatges de com la sequia es va taponar evitant que passara aigua per tot el seu recorregut per culpa d'una solsida provocada a 50 metres del naiximent per les fortes plujes (VORE VÍDEO). La setmana passada, el 9 d'octubre per fi varen desfer la solsida. La varen destaponar i va tornar a corre l'aigua per tot el recorregut de la sequia incluint el passeig que passa per dins del poble. Ahir varem fer un xicotet reportatge i varem grabar en vídeo com corre l'aigua per la sequia actualment. Per a vore el vídeo feu CLICK AÇI.


Foto, vídeo i text: Miquel Ruiz Ferri

domingo, 13 de octubre de 2019

2-0: Victoria del Atzeneta UE contra el Vilamarxant C.F. en camp contrari

Victoria del Atzeneta UE contra el Vilamarxant C.F. en el camp de fútbol Hermanos Albiol en el poble de Vilamarxant (Comarca del Camp del Turia). L'afició s'ha refet de la derrota de la setmana passada i ha tornat a il.lusionarse amb esta gran victoria i amb el premi que ha recibit Alex Chico com a millor delanter en el grup VI de la Tercera Divisió 2019 (LLEGIR NOTICIA). Una gran victoria per a l'equip amb els gols del premiat Alex Chico i pocs minuts després el de Germán Sáenz en el minut 92. Ademés, com a segut en el camp de fútbol -en el terreny- del contrari conta com el segon +3 de la temporada.

La imagen puede contener: 16 personas, personas sonriendo, personas de pie, calzado e interior

Atzeneta UE 2 - 0 Vilmarxant C.F. - Foto: facebook.com/atzenetaue - Text: Miquel Ruiz Ferri


viernes, 11 de octubre de 2019

Alex Chico (del Atzeneta UE) guanya el premi Golsmedia a millor delanter



Fa unes hores s'han entregat els Premis Golsmedia Sports 2019 en la seua IX edició que premien als millors jugadors, entrenadors... Açi, en Atzeneta estem de celebració ja que el delanter del Atzeneta UE Alex Chico ha guanyat el premi a millor delanter del grup IV de la Tercera Divisió 2019. Com hem dit abans, l'equip i l'afició están de celebració.

jueves, 10 de octubre de 2019

El problema de la solsida solusionat: Ja corre l'aigua per la sequía El Port


Resultado de imagen para sequia atzeneta d'albaida
El 15 de setembre varem grabar les imatges de una solsida provocada per les plujes que taponaba la sequía El Port a 50 metros del naiximent (VORE VÍDEO). Aço ha fet que les últimes setmanes no pasará aigua per la sequía. Ahir 9 d'octubre varem amaneixer amb la noticia de la solusió del problema. Ja han llevat la solsida i ja passa aigua altra vegada per la sequía. Nosaltres voliem grabar imatges de com passa la sequía per dins del poble actualment, per problemes tecnics no ho hem pogut fer, esperem fer-ho els próxims díes. Lo que podem dir es que va molt plena i que els atzenetins están contents de que torne l'aigua a la sequía i també al passeig que va per dins del poble i la vida que aixo li dona.

Foto: El Portal de Xàtiva - Text i vídeo: Miquel Ruiz Ferri

domingo, 6 de octubre de 2019

jueves, 3 de octubre de 2019

Pacte municipal entre PSOE i PP

Desde després de les eleccions municipals del 26 de maig hi ha confusió en els carrers del poble sobre la política de pactes dels partits i quin partit ha segut el que ha permitit que José H. Descals Guerrero siga alcalde una altra legislatura ja que el PSOE no podia governar sol.

Al final ens ha atés el portaveu municipal de Compromís Joan Tormo i ens ha solventat totes les dudes. Al parèixer, ha segut el Partit Popular el que amb la seua abstenció ha permitit que José H. Descals Guerrero siga investit altra volta alcalde. Ha hagut un pacte entre el Partit Socialista i els Populars aunque no es públic, dixant aixi a Compromís en l'oposició.

Es pot pensar que hi ha un pacte entre ambes formacions ja que han enviat un representant del PSOE i un altre del PP a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida dixant fora a Compromís pese a ser la segona força mes votada, per damunt dels Populars.

Font: Joan Tormo (Portaveu de Compromís Per Atzeneta) - Text: Miquel Ruiz Ferri
Fotos - Puzzle: Exodus Escape Room - Logos: Wikipedia - Editada per: Atzeneta Media

miércoles, 2 de octubre de 2019

El Correfocs d'Atzeneta 2019 en vídeo

El 20 de setembre, com a part de la programació de festes, varem celebrar el ya tradicional Correfocs. Nosaltres varem estar ahi per a grabar un reportage que ademés de incluir imatges del Correfocs inclueix la espectacular traca final i castell de focs artificials complets. Podeu vore el reportage en el canal de YouTube d'AtzenetaTV fent CLICK AÇI.

Foto, vídeo i text: Miquel Ruiz Ferri

El mercat torna al seu lloc habitual

El mercat del poble tornarà a ser montat en el seu lloc de sempre, en el carrer entre la Geladeria 'El Pont' i el parc 9 d'Octu...