sábado, 29 de febrero de 2020

Ja hem estrenat el primer capítul de 'Made In Atzeneta' amb l'entrevista a Isidre Soler, el panader del poble

Lo promés es deuda, desde antes de Nadal vos varem prometre que estrenaríem el primer capítul de la primera mini-sèrie produïda per Atzeneta Media. L'entrevista la teníem grabada desde antes de Nadal però esta setmana per fi la vam poder editar, cosa que l'actualitat informativa no ens havia permés hasta ara.

Ahir divendres, en horari de màxima audiència varem estrenar per fi el primer capítul de la promesa mini-sèrie documental amb l'entrevista al panader i forner del poble Isidre Soler. El nostre objectiu es entrevistar a tots els que tenen una tenda de menjar al poble per parlar de com els grans supermercats i les grans multinacionals han afectat a les tendes d'Atzeneta.

Volem donar-li gràcies especialment a Isidre Soler perquè este era el primer capítul i la primera entrevista. Jo no tinc molta experència entrevistant ni editant de la forma que ho vaig fer, entonces vaig cometre alguns 'fallos' tant en les preguntes de la entrevista com en la edició. Però gràcies a lo bé que ho va fer Isidre la entrevista ha quedat molt bé. Així que moltes gràcies Isidre, en les pròximes anirem millorant.

Amb esta mini-sèrie volem fomentar la compra en el poble i no en els grans supermercats, tant per salud, per qualitat de vida com per ajudar a la gent del poble.

També moltes gràcies a vosaltres perquè en menys de 24 hores el vídeo en YouTube ha superat les 270 visualitzacions. Rècord d'audiència. Gràcies!

Bueno, recordar-vos que ja podeu vore el episodi 1 de 'Made In Atzeneta' amb l'entrevista a Isidre. Açí baix teniu el vídeo.

 
Vídeo i text: Miquel Ruiz Ferri - Moltes gràcies a Isidre Soler

Recomendacions: Mensatge de tranquilitat del metge d'urgències Jesús Candel 'Spiriman': "El 'Coronavirus' es menys perillós que la grip normal i la sanitat pública espanyola esta molt millor preparada per a contindre i tratar el virus que la sanitat pública china o italiana". Podeu vore el vídeo complet (de 5 minuts) fent click açí.



jueves, 27 de febrero de 2020

El metge d'urgències Jesús Candel 'Spiriman' diu que: "El Coronavirus es menys perillós que la grip normal"

En els últims dies estem assistint a una tremenda psicosis sobre el tema del Coronavirus, sobretot ara que ja s'han confirmat molt casos i alguns morts en Espanya. El metge d'urgències i activista per la sanitat Jesús Candel 'Spiriman', convocador de multitudinàries manifestacions per una sanitat pública digna (la última en Sevilla el passat 2 de febrer), ha parlat en els últims dies sobre el famós Coronavirus. Ell diu que el 'Coronavirus' te molta menos importància que la grip normal i que te una tasa de mortalitat molt baixa. Ademés diu que la sanitat pública espanyola esta molt mes preparada que la china o la italiana i que sabrà fer front al virus molt millor. Diu que el virus no té ninguna importància i que afecta només a gent major que antes tinga algun altra enfermetat o problema respiratori. Califica als mitjos de "alarmistes" i diu que el Coronavirus es un "virus de pacotilla". Ell diu també que "els professionals sanitaris que treballen en urgències estan molt tranquils". Podeu vore els seus tres vídeos  (de entre 5 i 6 minuts cada un) parlant del 'Coronavirus' açí baix.




Canal de YouTube de Jesús Candel 'Spiriman'click açí.

Text: Miquel Ruiz Ferri

Recomendacions: Podeu llegir el nostre article "Coronavirus: prevenció i curació" fent click açí.

sábado, 22 de febrero de 2020

El co-fundador de Pink Floyd Roger Waters convoca una manifestació per a parar l'extradició de Julian Assange a EE.UU.

El periodista, programador i fundador de WikiLeaks Julian Assange podria enfrentarse en els pròxims dies a una posible extradició desde el Regne Unit als Estats Units, on les penes son molt més dures, existint i siguen posible la seua apliació sobre Assange la pena de mort. Lo que li s'acusa es revelar informació del govern americà sobre les guerres d'Afganistan e Irak.

El co-fundador, compositor, cantant i baixista del grup de rock progressiu/sinfònic Pink Floyd Roger Waters va convocar fa pocs dies unes manifestacions demanant la no extradició i la lliberació de Julian Assange diguent que "Si extraditen a Assange i el condenen haurà mort la llibertat d'expressió i de prensa", diguent també que "Assange no ha comés ningun delit, sols contar-li al poble lo que el poble tenia que saber".

Hui s'ha portat a cap la primera manifestació desde la plaça d'Australia en Londres fins a la plaça del Parlament. Han parlat familiars d'Assange i Roger Waters que també ha interpretat la seua famosa cançó "Wish You Were Here".

Açí vos dixem el enllaç a una recollida de firmes en 'Change.org' demanant la no extradició de Julian Assange. Podeu firmar fent click açí.

Resultado de imagen de roger waters
Foto: Infobae - Text: Miquel Ruiz Ferri

lunes, 17 de febrero de 2020

Les Festes de Sant Antoni d'Atzeneta 2020 en fotos

Els passats dies 24, 25 i 26 de gener varem gaudir açí en Atzeneta de les tradicionals Festes de Sant Antoni. Varem disfrutar de la cremà de la foguera amb traca i focs artificials, de les actuacions musicals dels 'Músics de Carrer', els 'Germans Brothers' i les discomòbils, de l'esmorzar de pericana i de tots els actes que varen acompanyar les festes. Açí teniu un xicotet reportatge fotogràfic d'ixos dies amb imatges de l'Ajuntament i nostres.

La imagen puede contener: planta, árbol, exterior y naturaleza
La foguera antes de ser cremada. Els ninots que varen cremar varen ser el del president estadounidense Donald Trump i el del líder nord-coreà Kim Jong-Un.

IMATGES DE LA PLANTÀ DE LA FOGUERA
(Fotos: Ajuntament d'Atzeneta d'Albaida - 24 de gener)

La imagen puede contener: una persona, exteriorLa imagen puede contener: una o varias personas, caballo y exterior
La imagen puede contener: una o varias personas y exteriorLa imagen puede contener: una o varias personas, personas caminando, casa, árbol y exterior

IMATGES DE LA BENEDICCIÓ DELS ANIMALS
(Fotos: Ajuntament d'Atzeneta d'Albaida - 25 de gener)

La imagen puede contener: una persona, multitud y exteriorLa imagen puede contener: 4 personas, personas de pie y flor

IMATGES DEL DÍA DESPRÉS DE LA CREMÀ DE LA FOGUERA 
(Fotos: Miquel Ruiz Ferri -Atzeneta Media- 26 de gener)

Gràcies per fer-mos arribar a 150 seguidors en la nostra pàgina de Facebook

Recomendacions: Podeu llegir l'article '¡Que fàcil!' de José Miguel Ruiz Valls fent click açí.

viernes, 14 de febrero de 2020

Més de 20.000 persones i 1.000 tractors colapsen el centre de València en les manifestacions dels agricultors

Hui 14 de febrer el sector agrari ha explotat en manifestacions encara més multitudinàries que les de l'última setmana. En tota Espanya. Les principals han segut les de Alcalá del Valle Olvera (Cádiz), Lucena (Córdoba), Oviedo; Torreferrera, Albesa, Corbins, la AP-2 i Puente Viejo en Lleida i València. Les protestes dels agricultors ja han arribat a València i han col.lapsat el centre de la ciutat amb més de 20.000 manifestants i 1.000 tractors baix el lema "Prou d'enganyar als agricultors i ramaders". Un èxit en la capital valenciana que ha obstruït el trafic tot el matí amb ixos més de 1.000 tractors.

Els agricultors li tiren la culpa de la seua situació principalment a la Unió Europea, de la que diuen que "La UE está permitint tratats amb tercers països que trauen gènero amb pitjors condicions i de menys calitat", també diuen que "Els productes que venen de Sud-àfrica estan cultivats amb productes fitosanitaris prohibits en Espanya i en tota la Unió Europea". Enri López, treballadora de la Cooperativa Agrícola de Alginet també senyala que "Europa ha fet polítiques de 'lliure comerç' amb tercers països que están aufegant als agricultors espanyols".

Els agricultors també li tiren la culpa a la falta de preus mínims impostos per el Govern i als intermediaris (com per exemple els grans supermercats com Mercadona) que es queden la major part de les ganancies.

La pressió dels agricultors ha segut tal que els polítics ja han començat a reunirse amb ells i a aplicar algunes medides en benefici del sector agrari. Com per exemple la presidenta de la Comunitat de Madrid Isabel Díaz Ayuso ha anunciat el anomenat 'Plan Terra' amb el que es destinaran més de 100 millons d'euros amb l'intenció de millorar la situació del sector agrari i fer que els fills dels agricultors tinguen una bona situació com per agafar el relevo. El vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030 Pablo Iglesias i la Ministra de Treball Yolanda Díaz s'han reunit també hui amb els principals sindicats agraris d'Extremadura i Andalusia i han acordat baixar de 35 a 20 el número de jornades treballades mínimes per tindre accés a la prestació per desmpleo agrari. Aunque els portaveus dels sindicats reunits han denunciat que Pablo Iglesias i Yolanda Díaz no han vullgut parlar de la muntada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) que els agricultors han denunciat que els afecta negativament mentre que els grans supermercats com Mercadona tenen la seua producció fora i no tenen que atendre's a la normativa i a la legalitat espanyola.

Foto: Jesús Signes (Las Provincias) - Text: Miquel Ruiz Ferri
#AtzenetaAmbElsAgricultors

Recomendacions: Protestes d'agricultors en tota Espanya. Pots llegir l'article fent click açí.


sábado, 8 de febrero de 2020

Colaboracions: ¡Que fàcil!, per José Miguel Ruiz Valls


La imagen puede contener: una persona

El interés comú no es el teu interés particular -Tampoc el meu- ni el interés de la teua familia per destacar entre les demés famílies. No es el interés de la teua regió per adelantar a altres demés regions, ni el interés del teu país per conquistar altres països. 

El interés comú no es el interés d'un individu contra un altre, ni el de una comunitat contra una altra. Ni el d'una raça contra una altra. Ni el d'un sexo contra el altre. No es el interés d'una religió contra una altra, ni el interés d'un partit polític, perque no pot ser el interés de sols una part. 

Per a saber quin es el interés comú, hi ha que vore al ser humà nuet, despullat de particularismes. Es així, com es por vore que, lo que a tots mos interesa, es disposar d'aire pur per a respirar, d'aigua neta per a beure, d'aliments saludables. Es així com es pot entendre que, si els que governen defengueren el interés comú, tot el seu esforç aniria encaminat a garantiçar aire pur, aigua neta i aliments saludables. 

Prendre les medides necesaries per a garantiçar el interés comú i no dixarse influenciar per altres interesos. Ixa es la prioritat de tot bon govern, perque som lo que menjem ¿no?.. Per a comprendreu sols hi ha que posarse nuet davant l'espill i observar... ¡Mira que fàcil!

José Miguel Ruiz Valls

Els dos llibres de José Miguel Ruiz Valls "Todo Tiene Una Razón" i "Todo Al Revés" estan disponibles amb els seus links de venta (Amazon) en "culturAtzeneta", la página d'Atzeneta Digital per promocionar els llibres escrits en el poble per escritors del poble. Pots accedir fent click açí.

Foto autor: Miquel Ruiz Ferri - Foto font: Música Relajante YT
Del text: José Miguel Ruiz Valls

domingo, 2 de febrero de 2020

Protestes d'agricultors en tota Espanya

En els últims dies el sector agrari, després de molt de temps diguent que tenien problemes i de ser ignorats, ha estallat en protestes alrededor de tota la geografia espanyola. Aunque les mes sonades han segut les de Don Benito (Badajoz) i el tallament de la carretera A-4 en Jaén. En els últims temps els agricultors han sufrit com els preus dels seus productes baixaven i els intermediaris es quedaven mes diners. Han sufrit com els grans supermercats triaven els productes de fora en lloc dels seus. Han sufrit com treballaven perdent diners. Hasta que ara, un sector tan primari i tan necessari ha explotat demanant preus mínims i millores per al sector agrari. En Atzeneta hem pogut observar com hem passat de ser un poble tot de llauradors a tindre els pocs treballadors del camp que tenim ara.

En la Comunitat Valenciana aquest tema ens afecta especialment ja que els agricultors valencians ja porten molt de temps denunciant que la taronja valenciana esta siguent substituida per la sudafricana, ja que a esta li se van reduir els arancels fa pocs anys. Una solució per exemple sería aumentar els arancels dels productes estrangers que es puguen produir açí, com per exemple els cítrics sudafricans.

La medida que ha fet reventar les protestes ha segut la muntada del Salari Mínim Interprofesional de 900€ a 950€. Medida que de principi pareix bona però que afecta només als agricultors espanyols ja que els grans supermercats tenen la seua producció fora i no s'atenen a la legalitat espanyola. Els grans beneficiats han segut supermercats com Mercadona amb les seues taronjes sudafricanes (amb treballadors sudafricans excents de la normativa espanyola), els seu raïm brasileny... (raïm que ja denunciàvem nosaltres i l'associació 'Beniatjar Actiu'. Podeu llegir l'article fent click açí). Al final la medida ha perjudicat als que hi havía que protegir.

Després de dies de protestes el Govern s'ha visto obligat a negociar i dialogar amb els agricultors i el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació Luís Planas es reunirà el dilluns amb algunes associacions d'agricultors convocants de les manifestacions: Asaja, COAG y UPA. Es reuniran en una taula de diàleg amb l'objectiu de buscar solucions. Per exemple preus mínims o arancels als productes extrangers, o cualquiera de les reivindicacions dels manifestants. En altres països com Francia també han hagut protestes d'aquest sector. També demanen que torne l'olivar tradicional i que no s'apliquen les últimes tècniques de replegada de l'oliva mitjançant maquinaria que resta molts puestos de treball.

La imagen puede contener: una o varias personas, multitud y exterior
Foto: Ana Gutiérrez - Text: Miquel Ruiz Ferri
#AtzenetaAmbElsAgricultors

sábado, 1 de febrero de 2020

Repás Deportiu Mensual: Gener 2020

En Atzeneta Digital inaugurem nova secció: El lloc de contar totes les novetats deportives i del Atzeneta UE al final de cada partit recollirem totes les notícies d'ambit deportiu i les publicarem en un boletí mensual al final de cada mes. Amb totes les notícies d'ixe mes. Comença el 'Repás Deportiu Mensual d'Atzeneta':

La imagen puede contener: 20 personas, personas sonriendo

Antes de la Cabalgata dels Reis Mags victòria de l'Atzeneta UE contra el Alzira


El día 4 de gener l'equip taronja tornava a la càrrega després de les vacances de Nadal i antes de la Cabalgata dels Reis. S'enfrentava a l'Alzira UE. Va ser en el minut 4 cuant una jugada de Fidel acaba amb un gol de l'Atzeneta UE marcat per Ayo. L'únic gol de tot el partit, Lolo Ivars va tratar durant el resto de la primera part marcar el segon però no va poder. En la segona part l'equip taronja va dominar el camp i va evitar que els marcaren cualquier gol. "Un regal de Reis" dien desde l'equip en reds socials.

La imagen puede contener: una persona, texto

Miguel Nemesio s'incorpora a la plantilla de l'Atzeneta UE

El centrocampista vingut de l'Unió Deportiva d'Alzira pasa a formar part de l'equip taronja.


La imagen puede contener: una persona, texto que dice "#unpobleunequip CHRISTIAN ALBERT Jugador de banda macron U.E. Procedencia: Atco. Levante" 

Christian Albert, nou fitxtatge de l'Atzeneta UE


El jugador de banda vingut de la filial del Levante UD jugará amb l'equip taronja a partir d'ara. "Polivaència i joventut per a les bandes Taronja" declara l'equip mitcançant les reds socials.

La imagen puede contener: 21 personas, personas sonriendo, interior

Victòria de l'Atzeneta UE contra el Elche C.F.


El 11 de gener l'equip taronja es va enfrentar a el Elche Club de Fútbol "B". En l'enfrentament va debutar el nou fitxatge Miguel Nemesio com a golejador marcant el primer gol en el minut 28. Tres minuts després, en el 31, va marcar gol el Elche. Però al final va vindre Ayo a desempatar i va marcar el segon gol per a l'Atzeneta UE en el minut 53, guanyant l'Atzeneta 2-1.

La imagen puede contener: 18 personas, personas sonriendo, personas de pie

1-4: La aplastant victòria de l'Atzeneta UE contra el C.F. Intercity

El 19 l'Atzeneta UE es va enfrentar a l'Intercity Club de Fútbol, natural de Sant Joan d'Alacant. Va ser la victòria mes aplastant dels últims partits dels taronjes. 4 gols de l'Atzeneta (marcats per Lolo Ivars en el minut 46, per Javi Salero en el minut 65, per Fidel en el 89 i en la recta final per Ayo en el 91) contra sols un gol del Intercity, el primer gol de tot el partit, en el minut 28. Ademés era en el camp contrari, aixì que varen aconseguir un +5.

La imagen puede contener: 21 personas, personas de pie e interior

Segona aplastant victòria en el mateix mes: L'Atzeneta UE guanya 4-1 contra el U.D. Beníganim


El partit anterior de l'Atzeneta UE pareixia insuprable hasta que l'Atzeneta UE va conseguir marcar un segon 4-1 en el mateix mes el 26. Cambiant de golejadors en comparació al partit anterior. Victòria dels taronjes amb els gols de Christian, res mes començar en el minut 2; Nacho Porcar en el minut 30, Germán en el minut 44 i Álex Chico en el 64. El Beníganim va marcar un gol només en el minut 51.

La imagen puede contener: una persona, montaña, texto, naturaleza y exterior

Nova incorporació a l'Atzeneta UE: Javi García


Nou fitxatge per a l'Atzeneta, el extrem i davanter Javi García s'incorpora a l'equip taronja després d'haver despuntat en el Villareal, en el Móncaco Francés i en el Cercle de Brugges belga. Ara vinguent de l'Unió Deportiva d'Ibiza.

La imagen puede contener: 5 personas, personas de pie

L'Atzeneta UE en la televisió


El passat 30 de gener el director esportiu Jesús Soler i el técnic David Albelda varen ser invitats al programa 'La Banqueta' de ComarcalTV.

Fotos: Atzeneta UE - Text: Miquel Ruiz Ferri

Recomendacions: Pots llegir el nostre article sobre com previndre i curar el 'Coronavirus' fent click açí.


El mercat torna al seu lloc habitual

El mercat del poble tornarà a ser montat en el seu lloc de sempre, en el carrer entre la Geladeria 'El Pont' i el parc 9 d'Octu...